Zucchini. Nu har jag odlat Zucchini i många år men detta blev nog det året då jag skördat allra mest. Det beror på att jag var lite sen i starten. Brukar vanligtvis förodla dem inomhus för att senare plantera ut dem. Nu sådde jag fröna direkt i jorden och väntade, och väntade… det hände absolut ingenting. Bestämde mig därför att förodla ytterligare några frön inomhus även om detta var lite sent. De tog sig bra och jag planterade dem i några nya odlingslådor. Solen kom och jag var flitig med vattnandet. Plötsligt hände allt på en gång, den ena zucchinin efter den andra poppade upp i landet. Nu har jag lagat både det enda och det andra samt att årets zucchini fått en helt egen låda i frysen.
Det som blev godast och populärast var mina Zucchinibiffar. Jag gjorde en ”basbiff” som jag sedan smaksatte på olika sätt. Det blev Indiska, Thailändska och Franska smaker. Har även fryst en hel del av dem, så till hösten kan vi plocka fram och återskapa sommarkänslan. Lägger upp receptet som en artikel, där du kan läsa hur jag gjorde. Bon appetite!