Stramaljbroderi i solen

Stramaljbroderi

Stramaljbroderi är en rolig syssla. Jag förstår om detta ser provocerande ut. Sitta och brodera i solen framför en glittrande pool och ja, jag erkänner, det är lyxigt. Nu var det en sån där dag som man nästan inte tror finns på riktigt men nu var den här! Maken är också egenföretagare och har säsong mellan april-oktober, därför tillbringar vi så gott som hela sommaren hemma (speciellt jag). Då är poolen en extra krydda på sommaren, speciellt när jag själv är ett vattendjur.

Att tillbringa tid ute tillsammans med ett broderi, stickning, virkning eller något annat kreativt är ju helt underbart, speciellt en sån här dag då jag till och med sitter under parasollet, wow. Såna här dagar vill vi ha måånga av.

Att brodera stramalj ligger mig varmt om hjärtat, det roligaste är att rita konturer direkt på stramaljen och sedan brodera ”petit point” i finaste ullgarn. Just det här broderiet har jag broderat med det 2-trådiga vävgarnet Tuna. Ytan får lite struktur då garnet inte är helt jämnt spunnet men jag tycker det ger karaktär åt själva motivet, speciellt när man broderar lite större färgytor. Om man föredrar en jämn och slät yta rekommenderar jag det Engelska Appletons garnet som är fantastiskt att arbeta med. Det är ett 4-trådigt delbart garn som finns i en mängd härliga färger. Det är bara att testa sig fram, varför inte blanda olika garner på samma projekt. Våga testa!

Just det här motivet som är en kompassros kommer senare att kunna laddas ner här hos mig på ByHeleneSofie.

Vi bjuder på tips, inspiration och kakor!

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. I vår GDPR policy kan du läsa mer om hur vi använder cookies

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du bli inspirerad? Få tips?
Då föreslår jag att du börjar prenumerera på mitt nyhetsbrev omedelbums!
Här delar jag med mig av lite allt möjligt.

Välkommen in i min värld!

[sibwp_form id=1]