Idag behövde jag några kvistar Rosmarin till matlagningen. Jag har lyckan av att bo så långt söderut att jag kan gå ut i landet och klippa ner en kvist fast det är nästan mitt i november. Men man vet aldrig, snön och kylan kan komma och då kan det vara kört om kylen blir alltför hård.
Jag passade därför på att klippa ner lite extra för att låta dem torka inomhus. Jag gör det väldigt enkelt, jag klipper ner dem och lägger i olika små korgar som jag sedan förvarar i vårt gamla skafferi. Sen är det bara att gå och vända dem lite då och då. När de torkat ordentligt strimlar jag ner dem i generösa glasburkar med lock. Sen är det bara att njuta av en ljuv Rosmarindoft året runt.
Rosmarinskörd
En sån där dag som blir ihågkommen. Solen skiner, temperaturen är perfekt, vindstilla och inget brådskande som stressar. Vad gör jag då? Tar ut spinnrocken och spinner från några nyss gjorda kardflor, kan väl knappast bli bättre!