Jaha, då är vi redan inne i påskveckan detta lite märkliga år 2020. Ingenting är som vanligt men solen skiner och fåglarna kvittrar lyckligt ovetande. Själv märker jag egentligen inte så stor skillnad förutom att man matas av negativa nyhetsuppläsare hela tiden. Jag jobbar som vanligt hemifrån och träffar inte så många andra än maken och Enzo. Fast på hundpromenaderna träffar jag ju andra hundägare och Abbekås har måånga hundar. Man småpratar lite och hundarna hälsar och busar runt lite men alla håller sig lite mer på avstånd än vanligt. Helt ok. Längtar dock efter ett slut på detta. Det är svårt att planera året på något sätt. Allt känns lite ovisst och osäkert. Vi brukar ju åka iväg några dagar söderut i början av juni för att ladda batterierna men det blir ju inget nu. Däremot har jag en inbokad kurs i Frankrike men det är inte förrän i slutet av Augusti och då hoppas jag verkligen att det är så gott som vanligt igen.
Vi har haft några riktigt fina och soliga dagar nu och det ser ut att hålla i sig, så härligt. I påsk blir det lite trädgårdsarbete, måste sätta igång med sådden. Det blir som vanligt; sallat, zuccini, spenat och några tomatplantor i växthuset. Igår till kvällsmat gjorde jag en Frittata där jag använde förra årets infrysta spenat, oj så god den var! Så i år ska jag så ännu mer spenat så att vi kan njuta förhoppningsvis hela året av hemmaodlad spenat. Till Frittatan tar jag lite vad som finns i kylskåpet och frysen. Till den här använde jag 6 ägg, 1/2 dl vispgrädde, 1 hackad gul lök, 1 paket bacon som jag strimlade, ca 3 dl riven ost efter smak, förvälld spenat från frysen, salt och peppar, smör att steka i. Jag steker upp lök och bacon och lägger det i en ugnsfast form. Fördelar sedan den tinade spenaten och osten i formen. Vispar äggen med grädden, saltar och pepprar och häller över blandningen i formen. Ställer in i ugnens mitt, 175 grader i 30-40 min. Bon appetite.