Min egna folkdräkt

Skansen folkdräkt

Skansen folkdräkt

Jag har mycket länge haft en önskan om en egen folkdräkt. Ju äldre jag blir desto större blir önskan. Jag hade nog satt igång tidigare om jag bara kunnat bestämma mig vilket landskap jag skulle höra till. Jag är född i Eskilstuna men flyttade till Malmö när jag var 6 år gammal. Har sedan bott på lite olika ställen i södra Skåne. Sen 11 år tillbaka befinner jag mig i Abbekås vilket tillhör Västra Vemmenhögs Härad. Lite extra roligt är det att denna bygd är den mest rika på Skånska yllebroderier. De har alltså hittat flest fynd här i min nuvarande hemtrakt när det gäller yllebroderier. Det känns så himla kul men ändå inte så pass att jag skulle välja att göra en dräkt härifrån.

Därför har jag nu bestämt mig för att skapa en alldeles egen dräkt efter mina helt egna fantasier och önskemål. Jag har ju ritat och designat rätt så många egna mönster så detta får bli ett hopplock av mina tidigare mönster tillsammans med lite nya grepp.

Det som fick mig att ta tag i denna önskan på nytt var vårt besök på Skansens julmarknad. Där kom det ena vackra folkdräktsparet efter det andra. Jag blir helt tokig så fina de var. Så nu längtar jag hem efter tyger, papper och penna så att jag kan sätta igång med min egendesignade folkdräkt.

En solig sommardag sitter Helene Sofie ute och spinner.

En sån där dag som blir ihågkommen. Solen skiner, temperaturen är perfekt, vindstilla och inget brådskande som stressar. Vad gör jag då? Tar ut spinnrocken och spinner från några nyss gjorda kardflor, kan väl knappast bli bättre!

Vi bjuder på tips, inspiration och kakor!

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. I vår GDPR policy kan du läsa mer om hur vi använder cookies

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du bli inspirerad? Få tips?
Då föreslår jag att du börjar prenumerera på mitt nyhetsbrev omedelbums!
Här delar jag med mig av lite allt möjligt.

Välkommen in i min värld!

[sibwp_form id=1]