Flugsvampen har anlänt

Flugsvamp

Nu har senaste tillskottet till min ”påtdockesamling” anlänt. De bidde en flugsvamp och vad passar väl bättre nu när hösten är här.
Jag uppskattar verkligen att äta svamp, dock är jag inte en hängiven svampplockare, har helt enkelt för dålig koll på dem. Minns en gång för en massa år sedan då maken och jag åkte iväg till skogen för att plocka svamp. Jag blev helt barnsligt glad när jag hittade svamparna men det var egentligen inga som jag kände igen. Det hela slutade med att vi hällde ut korgens innehåll tillbaka till naturen, körde till affären och köpte hem en påse kantareller.

Här nere i södra Skåneland viner det om knuten minst sagt. Från ateljéfönstret ser jag de vita gässen på havet. Burr.
Men det är faktiskt lite mysigt också tycker jag, nu syns äntligen stearinljusen när jag tänder upp dem vid matlagning och middagsdags.
Till helgen blir det till att rensa upp i landen och blomlådorna, förbereda vintern helt enkelt. Fast en stor odlingslåda består av Rättikor som inte är färdiga ännu. Det är första gången jag sätter sådana, tror att de ska bli färdiga nu i november. Och sedan ska ju vitlöken ner men det får nog vänta till mitten av november.

Må Väl!

Vi bjuder på tips, inspiration och kakor!

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. I vår GDPR policy kan du läsa mer om hur vi använder cookies

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du bli inspirerad? Få tips?
Då föreslår jag att du börjar prenumerera på mitt nyhetsbrev omedelbums!
Här delar jag med mig av lite allt möjligt.

Välkommen in i min värld!

[sibwp_form id=1]