Boktips: Den frusna trädgården

Boktips

Den frusna trädgården av Kristin Hannah.
En såå bra bok! Verkligen läsvärd i mitt tycke.
Alla tycker vi olika, så egentligen är det svårt att ge några vettiga boktips. Den här tyckte jag var väldigt bra i alla fall.
En sån där bok som stannar kvar ett tag och en sån där bok som man inte vill ska ta slut.
Jag kunde riktigt se äppelodlingen framför mig och fick lust att måla av det jag fick på näthinnan. Och alltid lär jag mig något nytt från alla böcker som jag läser.
Jag har tex aldrig tänkt på var Alaska egentligen ligger och hur otroligt nära det är till Ryssland. Bara på andra sidan Berlings Sund.

Baksidestext från bokomslaget.
Den frusna trädgården är en rörande berättelse om två systrar som upptäcker att deras mor bär på hemligheter som de aldrig hade kunnat föreställa sig.
Systrarna Whitson är så olika två syskon kan bli. Meredith har stannat kvar i den trygga lilla småstaden, gift sig, skaffat barn och så småningom övertagit ansvaret för familjens äppelodling. Den rastlösa, orädda Nina är däremot på ständig resa till världens oroshärder i sitt yrke som krigsfotograf.

När systrarnas far plötsligt blir svårt sjuk återvänder de till barndomshemmet och konfronteras med sin kyliga avståndstagande mor. Nina vill få henne att berätta den hemlighetsfulla saga hon så många gånger har påbörjat men aldrig lyckats avsluta. Det blir början på en resa genom moderns ryska förflutna som tar systrarna längre än de någonsin hade kunnat ana och som kommer att ändra deras uppfattning om vilka de är.

”Den frusna trädgården är Kristin Hannahs mest välskrivna och gripande bok hittills”. The Huffington Post
”I denna rörande berättelse sammanflätas en övertygande historisk roman med ett samtida familjedrama”. Library Journal
”En ryslig och angelägen historia med ett hisnande och vackert slut”. The Seattle Times

Vi bjuder på tips, inspiration och kakor!

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. I vår GDPR policy kan du läsa mer om hur vi använder cookies

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du bli inspirerad? Få tips?
Då föreslår jag att du börjar prenumerera på mitt nyhetsbrev omedelbums!
Här delar jag med mig av lite allt möjligt.

Välkommen in i min värld!

[sibwp_form id=1]